Hollandse gebakken straatstenen|Wienerberger

Sfeervol bakken

Straatbakstenen van Wienerberger geven op duurzame wijze karakter aan buitenruimtes. Ze worden gemaakt van verantwoord gewonnen Hollandse natuurklei. Een volledig hernieuwbare grondstof die garant staat voor blijvend mooie wegen, straten en pleinen.

Sterker nog: straatbakstenen worden zelfs nóg mooier naarmate de jaren verstrijken. Daarbij kennen straatbakstenen kennen een laag vervangingspercentage (10%) bij hergebruik en een lange levensduur (> 135 jaar). Dat maakt Wienerberger gebakken bestrating de duurzame keuze!

Levensduur Dat straatbakstenen binnen de cradle-to-cradle gedachte passen heeft Royal Haskoning DHV aangetoond. Er is een nauwe samenwerking met een twintigtal representatieve gemeenten, de mate van hergebruik en de ingeschatte levensduur onderzocht. De conclusie is dat gemeenten bij de beoordeling van elementenverhardingen een hergebruikpercentage hanteren tussen de 80 en 90%. De gemiddelde levensduur van straatbakstenen wordt daarmee geschat op 135 jaar.

Impact In de productie van straatbakstenen ontstaat geen afval. Halffabricaten worden één op één in het productieproces teruggevoerd. Afgekeurde straatbakstenen worden verwerkt tot een keramische grondstof en met nieuwe klei vermengd in het proces teruggebracht. Deze keramische grondstof verlaagt de benodigde energie en voorkomt afval. Ook het water in de productieproces wordt volledig hergebruikt.

Transport Wienerberger werkt uitsluitend samen met transporteurs die vrachtwagens inzetten die voldoen aan Euroklasse 6. Dit is de beste klasse voor vrachtwagentransport ten aanzien van een zo laag mogelijke CO2-uitstoot.


Over Wienerberger

Wienerberger maakt bakstenen en keramische dakpannen met de authentieke sfeer, de warme uitstraling en het uitstekende comfort van duurzaam keramiek.

Want ook over 100 jaar willen we ook nog prettig wonen, werken en leven.