Buffertrottoir|Waste Works

Door creativiteit worden er innovatieve oplossingen gecreƫerd

Waste Works wil bijdragen aan een gezonde manier van omgaan met de aarde. Dat is niet alleen goed voor de aarde, maar zorgt ook voor een veilige, eerlijke en gezonde leefomgeving voor mensen. Waste Works draagt hieraan bij met haar circulaire producten. Als input voor hun producten gebruiken ze veelal stoffen die normaliter worden weggegooid of verbrand.

Impact

Het Waste Works Buffertrottoir bestaat uit biobased, circulaire tegels met daaronder een krattensysteem. De tegels zijn onder andere gemaakt van gerecycled miscanthusgras en betonpuingranulaat. Hierdoor is de CO2-uitstoot van de tegels 80-90% lager vergeleken met reguliere betontegels. Regenwater stroomt tussen de tegels door het krattensysteem in. Vanuit het krat zakt het water dan langzaam de bodem in. Zo voorkomt het Waste Works Buffertrottoir wateroverlast en helpt het mee aan een groenere en koelere stad. Het Waste Works Buffertrottoir wordt dus gebruikt als bestrating en levert impact in zowel de productiefase en in de gebruiksfase. Door het gebruik van oud beton en myscanthusgras waar veel CO2 in is opgeslagen wordt veel CO2 bespaard. Door de klimaatadaptieve werking wordt wateroverlast voorkomen en bijgedragen aan een gezondere bodem. Daarnaast is het onderhoud en leggen van het trottoir gemakkelijk. Ook dit zorgt voor minder kosten en uitstoot.


Over Waste Works

Waste Works maakt tegels: circulair, biobased en op maat. De tegels worden gemaakt van gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat.

Zo zetten wij afval aan het werk.