Hardhouten afscheiding|Van den Berg Hardhout

Afscheidingen van hout dat bewezen tegen een stootje kan

De agrarische sector is aan het veranderen, waardoor de komende jaren alleen al in de regio Foodvalley naar verwachting circa 1,5 miljoen m2 agrarische bebouwing vrijkomt. Vaak zijn de boerderijen die hier stonden in z’n totaliteit niet meer in goede staat, maar zijn de losse onderdelen nog wel geschikt voor hergebruik. Door deze onderdelen bijvoorbeeld te gebruiken als afscheiding, vlonder of tuinhek hoeven de hardhouten stalroosters uit de boerderijen niet verloren te gaan. De roosters zijn verwerkt tot schone, rustieke elementen welke goed te gebruiken zijn voor buitentoepassingen. Hiermee kan je kiezen voor duurzaam hout met karakter én een verhaal.

Impact

Dit product levert impact in de productiefase door middel van 1) het beperken van materiaalgebruik door recycling en 2) het gebruik van een geheel hernieuwbaar en biobased materiaal. Omdat het materiaal niet onherstelbaar gemengd is met andere materialen blijft hergebruik mogelijk. In het geval van nieuw hout werken wij als bedrijf enkel met hout uit verantwoord (FSC®) beheerde bossen. Dit hout draagt bij aan behoud van gebieden met de hoogste biodiversiteit op aarde en heeft vergeleken met andere bouwmaterialen sowieso een lage CO2-uitstoot, omdat het bos blijft staan. Met hergebruik is de milieu-impact nog lager.


Over Van den Berg Hardhout

Van den Berg Hardhout is specialist in hardhout voor uiteenlopende opdrachtgevers. Zij importeren, bewerken en verkopen hardhout met een duidelijk ideaal: een wereld waarin gebouwd wordt met hout wat zowel economisch, ecologisch als sociaal verantwoord is.

Vragen naar hardhout uit verantwoord beheer geeft de broodnodige waarde aan tropische bossen.