Hennep geluidsscherm|Cannassette

CannassetteĀ®

De prijswinnende CannassetteĀ® is een biobased geluidsscherm en levert altijd impact. Het scherm is 100% kunststof vrij en de inhoud bestaat uit water, hennep en kalk. Het aangezicht wordt bepaald door een kokosdoek en het geheel zit in een duurzaam frame van Magnelis. Het scherm is zowel geluidsisolerend als absorberend.

Impact Productiefase De inhoud van de Cannassette is middels een LCA aantoonbaar CO2-negatief. Hennep neemt tijdens het snelle groeien meer CO2 op dan de rest van het proces 'kost'. De hennepplant groeit zo'n 3 meter per 100 dagen en is volop beschikbaar.

Gebruiksfase Tijdens de gebruiksfase zorgt de Cannassette voor extra CO2-opname door de aanwezige kalk en de aanplant van klimplanten. Klimplanten geven een verkoelend effect aan de omgeving en leveren een bijdrage aan de biodiversiteit. Daarnaast vangen klimplanten fijnstof af.

Sociale Bonus De Cannassette wordt geproduceerd bij een sociale werkplaats voor maatschappelijke impact en levert zo een bijdrage aan uw SROI-wensen.


Over 123 Geluidsscherm.nl

123geluidsscherm.nl is een startup gevestigd in Assen. Het akoestische materiaal is afkomstig van de hennepplant, waarbij veel CO2 wordt opgenomen tijdens de groei. De hennepplant heeft weinig water nodig en groeit goed zonder kunstmest en pesticiden. Het show(schaal)model op de foto's toont een aangezicht met kokos (links) en een opengewerkte achterzijde met de inhoud (rechts). 123geluidsscherm.nl levert zowel aan particulieren als bedrijven.

Hennep is kampioen in CO2-opname tijdens de groei van de plant, tot 4x meer dan een bos van dezelfde omvang.