Inrichtingselementen TWIN concept|Streetlife

Flexibel bewegen

Vaak onopvallend, maar van functionele meerwaarde, zijn inrichtingselementen en straatmeubilair in de openbare ruimte. Door de ontwikkelingen in recycling en circulariteit zijn er concepten ontwikkeld voor alternatieve keuzes in duurzaam meubilair. Voorwaarde voor de toepassing van deze hergebruikte materialen is dat ze minstens aan dezelfde voorwaarden voldoen als het traditionele, door ons ontwikkelde TWIN-product. Niet alleen moet het functioneel, vandalismebestendig, remonteerbaar en herbruikbaar zijn; ook de ‘slimme’ detaillering en levensduur mogen niet tekort worden gedaan.

Composiet meubilair van gerecycled plastic heeft een nieuwe esthetiek. De keuze voor recyclaten is niet beter of slechter dan bijvoorbeeld gecertificeerd hout. De slimme, innovatieve ontwerpoplossingen zijn niet alleen een ecologische keuze. Door de extreem lange levensduur zijn deze producten (van Streetlife) ook een uiterst goede investering. Ter illustratie, zo herbergt de Drifter in Lava Grey composiet als tweeling van de Drifter in Upcycled hardhout een hoeveelheid plastic van een jaar afval uit 15 huishoudens!


Over Streetlife

Streetlife is ruim 20 jaar geleden ontstaan en is gevestigd in Leiden. Zij ontwerpen o.a. straatmeubilair, boomproducten en bruggen. Streetlife heeft een internationale team van landschapsarchitecten in Scandinavie, Midden Oosten, Amerika en Europa. Het design van Streetlife kenmerkt zich door zijn ‘minimal’ solide en stoere producten look.

Als ontwerpers bevinden wij ons in een positie waarin we met behulp van de oplossingen die we bieden kunnen sturen richting een meer gezonde, duurzame en groene openbare ruimte. In onze werkwijze en met het TWIN concept trachten wij esthetiek en duurzaamheid te combineren in eerlijke producten, klaar voor de toekomst.