Windmolenwiek-speeltoestel|Superuse Studios

Blade Made

Door het inzetten van afgeschreven windmolenwieken voor stadsmeubilair wordt een grote milieubelastende afvalstroom omgezet naar prachtig, functioneel design-meubilair. Het gebruik van virgin resources wordt hiermee met 90% gereduceerd en het materiaal is zo robuust dat deze meubels makkelijk een eeuw mee kunnen gaan.

Blade Made is een circulaire oplossing voor hetzelfde budget als een vergelijkbaar object gemaakt van nieuwe materialen. De meubels worden door het Superuse designteam ontworpen en heel precies ingepast in hun omgeving, waarbij goed wordt geluisterd naar alle stakeholders, de aanwezige elementen en natuur worden geïntegreerd in het ontwerp.

Door 12 jaar ervaring met dit materiaal is het hele proces, de uitvoering en detaillering gestandaardiseerd waardoor een project in Nederland altijd binnen budget en planning is uit te voeren. Er is ervaring met speeltuinen, zitmeubels, voetgangersbruggen, bushaltes en landmarks, maar Superuse voorziet ook in geluidswallen, overkappingen, lantaarnpalen en parkinrichtingen met dit prachtige duurzame restproduct uit de windindustrie.

Impact

Bij productiefase gaat het om het beperken van materiaalgebruik door recycling, efficiënt ontwerp of het gebruik van hernieuwbare materialen. Het beperken van de CO2-uitstoot door middel energiebesparing en het gebruik van groene energie tijdens productie. En het faciliteren van toekomstige geldbesparing door winst op lange termijn het beperken van materiaalgebruik door hergebruik.


Over Superuse Studios

Superuse Studios is een internationaal architectenbureau dat het contextuele potentieel voor design benut. In Nederland is het hoofdkantoor van Superuse gevestigd in de Blue City, Rotterdam, ook is er een studio in de Ceuvel, Amsterdam en een mobiele studio. Een ontwerp wordt niet beschouwd als het begin van een lineair, maar circulair proces: een fase in een continue cyclus van creatie en recreatie, gebruik en hergebruik. Contact Césare Peeren [cesare@superuse-studios.com] als je meer wil weten over Blade Made.

Een klassieke molen is voor mij het ultieme voorbeeld van circulair bouwen.