Duurzaam asfalt|Roof2Road

Duurzaam asfalt & circulaire bitumen

Opdrachtgevers in de MRA kunnen nu kiezen voor circulair & duurzaam asfalt geproduceerd met Roof2Road (R2R) bitumen. Bestaande asfaltwerkzaamheden worden duurzamer en meer circulair met toevoeging van R2R circulaire bitumen. Dit levert niet alleen milieuwinst op, maar ook asfalt van uitstekende kwaliteit. Upcycling van wegen dus. R2R produceert circulaire bitumen voor asfalt en dakbedekking. Dit is een hoogwaardige bitumen grondstof op basis van roofing binder. Selectief geoogste gebruikte bitumen dakbedekking wordt door R2R weer omgezet in een gecertificeerde grondstof voor asfalt en nieuwe dakbedekking.

R2E is een nieuwe circulaire keten, gespecialiseerd in bitumen voor de dakbedekkingsindustrie en voor infrastructuur. Door 1% tot 2,5% R2R PMB bitumengranulaat aan 1 ton asfalt wordt ongeveer tot 25% van de bitumen in de weg circulair vervangen.

Dit levert R2R een CO2-besparing van minimaal 30.000.000 kg per jaar op. De partners voor circulair R2R asfalt in de Metropool Regio Amsterdam zijn Dura Vermeer, Roelofs Groep en Ooms Producten.

Impact Productiefase R2R beperkt het gebruik van fossiele aardolie / -bitumen door circulair en hoogwaardig hergebruik. Dit leidt tot een grote CO2-besparing met impact en het spaart ook de ozonlaag. R2R heeft natuurlijk een groen productieproces en de machines lopen op Blauwe Diesel HVO Future Fuels en op groene stroom. Grondstoffen worden ook 100% grondstoffelijk hergebruikt. Gebruiksfase Met R2R bitumen wordt circulair asfalt gemaakt van goede kwaliteit, maar het biedt de opdrachtgever ook toegevoegde waarde op het vlak van costs of ownership. R2R PMB is ook gemodificeerde bitumen wat een gunstig effect heeft op de asfaltkwaliteit, reologische eigenschappen en verkeersklasse (mede afhankelijk van type asfalt en gebruik).


Over Roof2Road

Roof2Road organiseert en faciliteert de recycling van bitumen en is gevestigd in Hoofddorp en Vijfhuizen met een kantoor in Akkrum. Roof2Road maakt gebruik van circulair asfalt en bitumen bij de toepassing van asfalteren en bestrating.

Dit soort marktinitiatieven willen wij als overheid omarmen. Het past immers perfect in ons duurzaamheidsbeleid. -
Ronald Rosman, stadsbeheerder gemeente Groningen