'Shockpad' valondergrond|Donker Groep

Denken in circulaire en duurzame oplossingen zit in ons DNA. Wij gaan altijd voor de meest groene oplossingen.

Oude matrassen krijgen nieuw leven

Donker Groep loopt voorop als het gaat om duurzame innovatie binnen de branche en is continu op zoek naar innovatieve oplossingen. De circulaire valondergrond is hier een voorbeeld van. De shockpads zijn gemaakt van gerecyclede matrassen, en zijn zelf ook eindeloos recyclebaar. Daarmee draagt dit product bij aan het streven van de Donker Groep een circulair bedrijf te worden. Een mooie bijkomstigheid is dat de prijs van deze nieuwe ondergronden marktconform is. Gemeenten zamelen zoveel matrassen in die vervolgens gebruikt worden. Hoe mooi is het dat die matrassen opnieuw worden benut binnen de gemeenten, maar als valondergrond onder speeltoestellen? Op deze pagina lees je meer over het nieuwe leven van oude matrassen.

In 2019 is de nieuwe valondergrond getest en de resultaten zijn zeer goed. Door een juiste densiteit is een shockpad gemaakt dat stevig aanvoelt als je eroverheen loopt. De valondergrond voldoet daarnaast aan alle eisen en zijn gecertificeerd conform NEN-EN 1177 voor valhoogtes met een Head Injury Criterion.

Impact

  • Materiaalgebruik: gebruik van foam uit matrasmaterialen en van oude vrachtwagenbanden. Materialen zijn eindeloos recyclebaar.
  • CO2-uitstoot verminderen door het opheffen van het verschepen van rubber vanuit de tropen naar Nederland.
  • Toekomstige geldbesparing door winst op lange termijn: een oude ondergrond hergebruiken voor dezelfde plek. Onderdelen worden goed onderhouden voor een langer bestaan.

Over Donker Groep Realiseert groene en gezonde binnen- en buitenruimtes. Ontwerpt, realiseert en beheert deze belevingen vanuit gedrevenheid en vakmanschap.