Biobased plaatmateriaal|Biobased Agencies

Ecologisch verantwoord

Biocomposiet, NOWOOD made of RESYSTA®, is een innovatief en duurzaam product voor de Europese vastgoed-en huizenbouw, infra, en signmakers sectoren en industrie. Het materiaal is geschikt zowel binnen als voor buiten. Het plaatmateriaal van Nowood Resysta bestaat voor 60% uit rijstvlies, 22% steenzout en 18% minerale oliën en kan meerdere keren gerecycled worden tot een nieuw product. Het merendeel van de grondstoffen van Resysta zijn hernieuwbare grondstoffen, deze zijn onuitputtelijk, groeien weer aan en kunnen telkens opnieuw worden gewonnen. Hierdoor wordt het grondstoffenbehoud gewaarborgd, zeker als het product ook nog 100% recyclebaar is.

Tevens wordt Nowood Resysta op een milieuvriendelijke manier geproduceerd om een zo’n laag mogelijk CO2-voetafdruk achter te laten. Nowood Resysta is daardoor ecologisch verantwoord en perfect inzetbaar bij duurzaam en circulaire bouwen. De unieke combinatie van grondstoffen maakt het materiaal net zo breed toepasbaar als hout, terwijl het de duurzame voordelen biedt van kunststof. Zo is het materiaal middels thermoforming in diverse mooie vloeiende vormen te buigen. Hiermee kunnen diverse mooie esthetische oplossingen worden gerealiseerd.

Impact

De samenstelling van het Resysta materiaal is ecologisch verantwoord en heeft een kleine CO2-footprint. Het is een uitstekende vervanger van hout, kan net als hout worden be- en verwerkt en het UPB Boardmateriaal is thermisch vervormbaar. De samenwerkingspartner van Biobased Agencies, Fiberplast Biobased BV is officieel een inzamelpunt voor Resysta-afval. Hiermee is het een volledig circulaire oplossing. Bij de productie gebruiken we uitsluitend gerecyclede en organische grondstoffen.


Over Biobased Agencies

Biobased Agencies is gespecialiseerd in biocomposiet. Zij zijn gevestigd in de gemeente Duivendrecht-Amsterdam.

Ecologisch verantwoorde bouwmaterialen hebben de toekomst.